Esteu aquí

Puri Pinto Fernàndez

Puri Pinto Fernàndez va néixer el 1968 al barri barceloní de la Ciutat Meridiana, al si d'una família obrera i emigrant de Zafra (Badajoz). Va cursar l'EGB a l'escola Sagrada Família de La Llagosta (Vallès Oriental). Va estudiar el BUP i el COU a l'institut de Montcada i Reixac, actualment anomenat IES Montserrat Miró. Fins aleshores, la llengua vehicular dels seus estudis va ser el castellà, que també era la llengua dels seus companys de classe. El català tenia, doncs, una presència escassa o testimonial en la seva vida.

A les aules de la Facultat de Lletres de la UAB va cursar els estudis de Filologia Catalana. Fa 23 anys que exerceix de professora de llengua i literatura catalanes a l'ensenyament secundari i és una de les persones que han col·laborat en la creació del discurs dels catalanoparlants d'adopció. Ha estat sots-presidenta del grup de catalanoparlants d'adopció Veu Pròpia, vocal del Consell Social de la Llengua catalana i membre de l'executiva de la Plataforma per la Llengua.

Amb Q de Formatge és el seu primer llibre i ens hi parla, des del respecte i la crítica, de l'experiència i les idees que li ha aportat el fet d'aprendre, ensenyar i transmetre una llengua que, contra tot pronòstic, va adoptar i va fer seva.

Títols publicats per l'autor/a