Esteu aquí

Amb Q de formatge

Data 1ª edició: 
abril, 2015
ISBN: 
978-84-943589-0-6
10,00 €

Des de la perspectiva del discurs dels catalanoparlants d'adopció, Amb Q de formatge planteja arguments de mediació en una societat que encara arrossega prejudicis lingüístics dels quals mereix alliberar-se. És un llibre sincer, assertiu i original que, tot explicant les experiències i les reflexions de l'adopció lingüística de la seva autora, commou, fa pensar i aporta arguments en defensa de la diversitat lingüística. Amb un llenguatge i un to divulgatius és, a més a més, un gran actiu i un bon argumentari en defensa de la immersió lingüística a totes les aules del nostre pas. Adequat per a joves i adults, Amb Q de formatge suma, tant com la nostra llengua comuna, el català.

«Crec que la lectura d'aquest llibre és imprescindible per a tothom que estigui mínimament interessat en la llengua catalana i en els difícils camins que han hagut de seguir molts dels seus nous parlants, així com també la important quantitat i qualitat d'arguments i conceptes que han aportat al discurs tradicional en defensa de l'ús social de la llengua catalana.»

Enric Larruela i Vidal (escriptor i activista per la llengua)

Sobre l'autor/a

Puri Pinto Fernàndez va néixer el 1968 al barri barceloní de la Ciutat Meridiana, al si d'una família obrera i emigrant de Zafra (Badajoz). Va cursar l'EGB a l'escola Sagrada Família de La Llagosta (Vallès Oriental). Va estudiar el BUP i el COU a l'institut de Montcada i Reixac, actualment anomenat IES Montserrat Miró. Fins aleshores, la llengua vehicular dels seus estudis va ser el castellà, que també era la llengua dels seus companys de classe. El català tenia, doncs, una presència escassa o testimonial en la seva vida.

A les aules de la Facultat de Lletres de la UAB va cursar els estudis de Filologia Catalana. Fa 23 anys que exerceix de professora de llengua i literatura catalanes a l'ensenyament secundari i és una de les persones que han col·laborat en la creació del discurs dels catalanoparlants d'adopció. Ha estat sots-presidenta del grup de catalanoparlants d'adopció Veu Pròpia, vocal del Consell Social de la Llengua catalana i membre de l'executiva de la Plataforma per la Llengua.

Amb Q de Formatge és el seu primer llibre i ens hi parla, des del respecte i la crítica, de l'experiència i les idees que li ha aportat el fet d'aprendre, ensenyar i transmetre una llengua que, contra tot pronòstic, va adoptar i va fer seva.