Esteu aquí

Segur que Colom era català? Les raons per dubtar-ne

Data 1ª edició: 
juny, 2018
ISBN: 
978-84-974201-2-3
16,00 €

Durant els darrers anys, han aconseguit força acceptació, sobretot entre persones vinculades al catalanisme i a l’independentisme, les teories propo-sades per Jordi Bilbeny i els seus seguidors i col·laboradors, agrupats en l’entitat Institut Nova Història (INH), que no només Colom era català, sinó que, a més, la descoberta d’Amèrica va ser una empresa catalana.

Són correctes aquestes teories? Mereix de debò credibilitat la feina d’investigació i divulgació que duu a terme l’INH? Han fet ben fet els intel·lectuals que han donat suport a Jordi Bilbeny prologant-ne els llibres? És normal que el Canal 33, que es defineix com l’espai cultural de la televisió catalana, emeti reportatges sobre les teories de l’INH presentant-les com a respectables i serioses?

Fora dels Països Catalans, no hi ha ningú que consideri seriosament la teoria de l’origen català de Colom; la teoria més acceptada arreu del món és que Colom era genovès.  Per això podem dubtar, i molt, de teories de Jordi Bilbeny i l’Institut Nova Història, fins al punt que cal descartar-les.

Títol: És segur que Colom era català?
Autor: Xavier Deulonder i Camins
Editorial: Edicions del 1979
Col·lecció: «Llevat», 15
Portada: Jordi Borràs
Pàgines: 320
Edició: Maig del 2018
Preu: 16€
ISBN: 978-84-947201-2-3